Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Gulaš»Teletina na engleski način

Teletina na engleski način

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Teletina na engleski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Dajte šansu engleskoj kuhinji da vas oduševi - probajte ovu aromatičnu i krhku teletinu na engleski način"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 540 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 vezice, mladi
  • kupus - 130 g
  • pikantni sos - 200 g
  • celer - 150 g
  • maslac - 100 g
  • krompir - 650 g, mladi
  • biber
  • peršun
  • so
  • za sos
  • luk - 350 g
  • maslac - 50 g
  • sirće - 75 g
  • kornišoni - 185 g
  • kečap - 800 g
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleće meso na parčiće, prelijte ga hladnom vodom i kuvajte dok meso ne bude polu gotovo. Tokom kuvanja sklanjajte penu sa bujona.

Isecite celer, kupus, šargarepe i mladi luk na sitno i dodajte ih u meso. Začinite biberom i solju po ukusu. Kuvajte dok ne bude gotovo meso i povrće.

Izvadite meso u zagrejan tanjir i stavite ga na toplo. Provucite kroz cediljku skuvano povrće. Vratite ga nazad u bujon, dodajte i pikantan sos i promešajte. Prelijte teletinu sosom od povrća.

Prodinstajte mladi krompir u pola maslaca, dodajte so po ukusu i dodajte ga u teletinu u sos od povrća. Stavite da provri i kuvajte još 10 minuta na tihoj vatri.

Pripremite sos za teletinu. Za taj cilj isecite luk na sitno i prodinstajte ga u preostalom maslacu. Kada omekša dodajte sirće, lovorov list i biber po ukusu. Kuvajte 5-6 minuta.

Sipajte sav kečap i ostvite sos da provri. Dodajte sitno isečene kisele krastavčiće i ponovo stavite da provri. Servirajte jelo posuto svežim peršunom i sos u odvojenoj posudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: