Sardine u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Sardine u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Želite da su hrskave, ali da nisu pržene - evo i recepta"

Potrebni sastojci

  • sardine - 700 g, sveže
  • limun - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • so
  • biber
  • čili - po ukusu
  • vino - 1 šolja, belo
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite veoma dobro prethodno očišćene i dobro oprane sardine i ostavite ih da odstoje 1 sat. Nakon toga ih isperite i stavite ih na štapiće za ražnjiće - koliko mogu da stanu na jedan štapić. Posolite ražnjiće sa malo soli, bibera, a možete da dodate i čili. Poređajte ražnjiće u nauljeni pleh.

Zagrejte malo masnoće u tiganju i propržite veoma kratko u njoj crni i beli luk. Sipajte luk preko ražnjića i dodajte vino u pleh. Stavite pleh u prethodno umereno zagrejanu rernu. Poslužite uz režnjeve limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti