Jagnjeće iznutrice sa pečurkama i pirinčem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
22/11/2018
"Naše, ukusno i toliko voljeno "
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano262
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 kg, džigerica, bela džigerica, srce, bubrezi, creva
  • pečurke - 500 g, kultivisane
  • pirinač - 1 šolja
  • biljna masnoća - 3 kašike
  • ljute paprike - 2 - 3 zelene (po želji)
  • mladi luk - 4 - 5 strukova
  • mladi beli luk - 2 struka
  • nana - 1 vezica
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se iseku na krupno i skuvaju se u litru posoljene vode 1 sat. Nakon toga se vade iz bujona i seku se na parčiće.

U masnoći se blago izdinstaju pečurke isečene na sitno. Dodaju se isečene na sitno papričice, mladi luk, beli luk i nana.

Dodaju se pirinač i biber. Promeša se dobro da se upiju arome.

Sve se, zajedno sa iznutricama, stavlja u odgovarajuću posudu za pečenje i meša se sa 4 šolje bujona. Stoji u rerni 40-50 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar