Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna salata»Snežana sa tikvicama

Snežana sa tikvicama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Snežana sa tikvicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Zamenite krastavac tikvicama i dobijate svežu varijanti klasične salate Snežana, ali sa tikvicama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 - 6 malih, krhke
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • mirođija - 1/2 vezice
  • kiselo mleko - oko 350 g, ceđeno
  • pavlaka - 2 kašike, kisela
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike, obično
  • so
  • biber
  • orasi - 2 kašike, namrvljeni fino
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i osušite veoma dobro. Ne ljuštite ih i isecite ih na male kocke.

Stavite ih u cediljku, posolite ih i ostavite 20-30 minuta da se ocede od suvišnog soka.

Nakon toga zegrejte malo maslinovog ulja i zapržite tikvice na kratko, tek toliko da budu prijatno hrskave. Zapržene tikvice prebacite u posudu.

Dodajte sitno iseckan ili gnječen beli luk, isečenu mirođiju, orahe, so i biber po ukusu.

Dodajte ceđeno kiselo mleko, pavlaku i obično kiselo mleko i dobro promešajte.

Stavute salatu u frižider da se dobro ohladi pre nego što je servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti