Orijentalne sarme

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
23/11/2018
"Probajte da vidimo da li će vam se dopasti jedinstvena aroma ovih orijentalnih sarmica "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 5 velikih glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • ulje
  • cimet - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • suvo grožđe - 1 šolja
  • listovi loze 1 teglica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i seče na sitno, nakon čega ga zapržimo u zagrejanom ulju dok ne postane zlatast. Nakon toga dodajemo i oprani pirinač takođe da se zaprži.

Začinjavamo solju, cimetom, biberom i suvim grožđem i prelivamo vrelom vodom, oko 1 šolja. Ostavljamo smesu da provri i pirinač da nabubri.

Kada je gotovo sklanjamo sa ringle, ocedimo listove loze i stavljamo u svaki po malo. Uvijamo čvrste sarme u pravougaonike i poređamo ih u šerpu.

Prelivamo sa malo tople vode i ostavljamo da se kuvaju na umernoj vatri pokrivene tanjirom da se ne pomeraju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar