Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Čifličke sarme

Čifličke sarme

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Čifličke sarme
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Pripremite jedan mlečni sos za čifličke sarme i uživajte"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • svinjski vrat - 250 g
  • praziluk - 1 1/2 stru, a
  • čubar - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • peršun - 3 struka
  • kumin - 1/4 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • crveno vino - 1 vinska čaša
  • kiseli kupus - listovi
  • sok od kupusa - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur se sipa. Meso i praziluk se iseckaju. U odgovarajuću posudu se stavljaju iseckani proizvodi i namočeni bulgur.

Dodaju se čubar, so, sitno iseckani peršun i kumin. Mesi se dok ne postane homogeno.

U zagrejanom ulju se na kratko proprži aleva paprika, sipa se paradajz pire i razredi se polovinom crvenog vina. Dodaje se i meso pomešano sa proizvodima.

Od pripremljenog nadeva se uvijaju sarme, ređaju se u duboku đuvečaru, zalivaju se jednakim količinama soka od kupusa i vode, i ostalim vinom koliko je potrebno da ih pokrije.

Peku se 40-50 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: