Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Siromašne sarme

Siromašne sarme

Siromašne sarme
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
270 min.
Porcije
20
"Evo ideje kako da napravite naukusnije sarme za vaše voljene. Siromašne sarme po starom seoskom receptu."

Potrebni sastojci

  • list kupusa - 10 - 12 kom.
  • praziluk - 2 - 3 struka
  • luk - 4 - 5 glavica
  • mast - 1 šolja svinjske masti
  • pirinač - 2 šolje
  • svinjske grudi - 1 kg mesa od svinjskih grudi
  • biber
  • aleva paprika
  • začini - za meso
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk i luk očistiti. Naseckati ih na parčiće i pržiti na masti dok ne omekšaju. Dodati pirinač i upržiti uz neprestano mešanje.

Skloniti sa vatre i dodati naseckano meso. Dodati začine i promešati.

Listove kupusa razdvojiti. Staviti od nadeva u svaki list i uviti u sarmu. Staviti u odgovarajuću šerpu. Sipati pola soka od kiselog kupusa i pola vode /da se pokriju sarme/.

Kuvati na tihoj vatri.

Pre serviranja sarme posute alevom paprikom zapeći u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: