Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Dinstani zec sa krompirom

Dinstani zec sa krompirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Dinstani zec sa krompirom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Beli zeka u glinenoj đuvečari ležao i postao toliko krhak da zapravo nije za priču"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1 kg
  • krompir - 6 komad, srednje veliki
  • stari luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 5 kašika
  • kukuruz - po želji
  • čubar
  • nana
  • aleva paprika
  • beli biber - u prahu
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite zečije meso na velike parčiće. Luk i šargarepu isecite na srednje velike parčiće. Sipajte ulje u šerpu i izdinstajte meso, malo kasnije dodajte u luk sa šargarepom.

Oljuštite krompir, operite ga i isecite na velike parčiće. Kada se meso izdinsta sa lukom, pospite alevom paprikom i sipajte vodu, teko toliko da prelije meso.

Kuvajte na umerenoj ringli oko 30 minuta, nakon toga dodajte krompir s paradajz pireom. Kada provru zajedno, pospite začinima.

Nakon što se skuvaju meso i krompir, po želji možete da dodate i kukuruz.

Servirajte jelo toplo sa dodatkom kiselih ljutih paprika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: