Svinjetina sa povrćem i pavlakom

24/11/2018
"Da stavite krtu svinjetinu, sveže povrće i pavlaku na jedan tanjir je uvek dobra ideja "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano632
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • svinjsko meso - 500 g, ribić
  • paprike - 200 g (crvena, zelena i žuta)
  • paradajz - 100 g
  • pavlaka - 200 ml
  • so
  • biber - po ukusu, može i šareni biber
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjski ribić na kockice, ivica oko 3 cm. Ugrevamo 50 ml ulja i u njega dodajemo meso i začinimo biberom i solju po ukusu.

Meso pržimo 20 minuta. Dok se prži pripremamo pečurke, isečene na veće kockce, papriku na tanke trakice i paradajz za kockice.

Sipamo meso u posudu sa strane. U isti tiganj stavljamo 50 ml ulja i kad se ugreje dodajemo povrće, so i biber po ukusu. Pržimo dok sastojci ne budu gotovi.

I u njih dodajemo meso i sipamo pavlaku, malo vode i promešamo.

Nakon toga ostavljamo da se kuva 15 minuta na tihoj vatri.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar