Leopard brioš

24/11/2018
"Em sladak, em lep Jesmo li napomenuli da je sladak? Odličan pogodak "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U delu mleka (50 ml) rastvorimo kvasac sa prstohvatom šećera. Skrob sa preostalim mlekom promešamo i stavljamo na vatru, mešamo dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodajemo maslac i mešamo dok se potpuno ne rastopi. Ostavljamo krem da se dobro ohladi.

U hladan krem dodajemo nadošao kvasac, vanilu, brašno (ne sve odjednom) i šećer. Zamesimo meko, elastično testo.

Podelimo testo na dva dela. Jedan deo ostaje beo, a drugi podelimo na dva dela. U jedan deo dodajemo tamnu šaru 15 g kakaa, a u drugi deo dodajemo za svetlu šaru 5 g kakaa. Lepo promešamo da dobijemo testo jednake boje.

Dva braon testa podelimo na po 7 loptica i belo testo na 7. Ukupno dobijamo 21 loptu. Od svetlog testa pravimo fitilje koje stavljamo u razvijenu tamnu koru, a posle stavljamo u razvijenu belu koru.

Poređamo u namazan pleh jedno do drugog i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Po želji možemo ukrasiti čokoladnom glazurom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar