Krem brule sa svežim mlekom i pavlakom

26/11/2018
"Dobrodošli u klub obožavalaca krem brulea "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 700 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • jaja - 4 komada, žumanca
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo sveže mleko u odgovarajuću posudu sa šećerom i stavljamo na vatru. Čim se šećer rastopi dodajemo žumanca sa tečnom pavlakom i vanilom, umućene žicom.

Pažljivo i lagano sipamo u sveže mleko, mešamo žicom. Dobijenu smesu rasporedimo u vatrostalne posudice poređane u pleh sa dva prsta vode.

Krem pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Vadimo ih pleha i ostavljamo u frižideru da se ohladi. Lagan i ukusan krem, možemo ga i ukrasiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar