Način pripreme
Operemo tikvicu, ljuštimo i sečemo po dužini na 3-4 parčeta. Ako je neophodno odstranimo semenke. Tikvicu narendamo na krupno rende i solimo po ukusu.
Ostavljamo 5-10 minuta i cedimo dobro od soka. (Stavljamo u veliku cediljku i pritiskamo kašikom da se ocedi ili ocedimo pomoću gaze). Krompir ljuštimo i skuvamo, patlidžan isečemo na sitno.
U oceđene tikvice dodajemo skuvan pasiran krompir i isečen pečen i oljušten patlidžan. Dodajemo so po ukusu, kari po ukusu, isečen svež peršun i 4-5 kašika brašna sa podizačem testa.
Dobro mešamo. Od dobijene guste, lepljive kaše, pomagajući se kašikom, sipamo u zagrejano ulje i ispržimo šnicle. Vadimo na salvetu da se ocede od suvišne masnoće.
Serviramo sa kiselom pavlakom, pomešanom sa biberom po ukusu, solju po ukusu i svežom mirođijom isečenom na sitno. Možemo da dodamo i beli luk u prahu ili pasiran čen belog luka.