Turski kolači sa jabukama i ratlukom

29/11/2018
"O turskim kolačima se dugo može govoriti, ali mi vam preporučujemo da ne gubite vreme, nego odmah da ih jedete "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano495
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • margarin - 4 supene kašike
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • soda za hleb - 1 ravna kašičica
  • vanila
  • ulje - 1 kašičica
  • brašno - 600 g, za meko testo
  • nadev
  • jabuke - 2 - 3 komada
  • lešnici - 4 - 5 supenih kašika, mleveni ili orasi
  • cimet - 1 supena kašika
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • ratluk - 1 kutija
  • kakao - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte margarin, ostavljen prethodno na sobnoj temperaturi i ponovo mutite mikserom. Dodajte kiselo mleko, pomešano sa sodom, ulje i sa brašnom zamesite testo da bude mekano, kao meki deo uha.

Da bi vam bilo lakše podelite na tri ili 4 lopte. Svaku razvucite na površinu posudu brašnom i reckastim nožem isecite na trouglove.

Jabuke oljuštite i izrendajte. Ocedite sok i prospite, a izrendani deo u posudi pomešajte sa cimetom, kriupnije samlevenim lešnicima i šećerom u prahu.

U široki deo svakog trougla stavite deo nadeva i uvijte u rolat, nemojte sakupljati ivice. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Od preostalog testa kidajte loptice kao za tenis, stavite parče ratluka. Žicu potopite u kakao i odozgo pritiskajte svaku lopticu da ostane otisak.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, ne više, da bi ostale bele.

Svaka rerna peče drugačije - vi procenite. Izvadite i dok su još tople ih pospite šećerom u prahu.

Odlični kolači za posluženje u svakoj prilici!

Neka vam je slatko sa kafom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar