Način pripreme
Riba se očisti od iznutrica, repa i glave (ako nije već očišćena), nakon toga se dobro isplakne i suši se kuhinjskim ubrusom.
Osušena riba se iseče na parčiće, kotlete širine oko 2 centimetra. Pripremamo 3 tanjira. U jedan sipamo prezl, u drugom umutimo jaja sa prstohvatom soli, a u trećem tanjiru pomešamo dobro kukuruzno brašno i belo brašno, prstohvat soli i začine.
U tiganj sipamo uljem tek toliko da prekrije pola parčića ribe, nakon toga zagrevamo ulje (ne mnogo jaka vatra). Dok se ulje ne zagreje pripremamo ribu. Svako parče uvaljamo dobro spolja i iznutra sledećim redom: jaja, kukuruzno brašno (sa začinima), ponovo u jaja i na kraju u prezle.
Nakon što se ulje zagrejalo, stavljamo gotove parčiće ribe, pržimo dok ne budu gotovi s jedne strane i okrećemo na drugu. Pohovanu ribu vadimo na kuhinjski ubrus. Možete da servirate sa sosom po vašoj želji. Ja sam servirala sa kečapom.