Torta od jagoda Valentinka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
03/08/2019
"Nikako nije teško reći nekome VOLIM te - dovoljno je da mu napravite ovu tortu "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa šećerom. Nakon toga se dodaju ostali sastojci. Sipa se u podmazau posudu za pečenje - srce. Peče se u rerni na 180 stepeni.

Glazura:sveže mleko se skuva. Skrob se rastvara u malo vode u odvojenoj šolji. Kada mleko počne da vri, dodaju se 2 kašike šećera i rastvoreni skrob, pro čemu se neprestano meša. Treba da se dobije gusta kašica.

Kada je kora gotova, maže se sa obilno odozgo s gotovim skrobom i sa strane, dok je još topla.

Srce se oblikuje sa šarenim mrvicama. Jagode se seku na kriške i od njih se formiraju cvetići.

Po sredini im se stavljaju po 2-3 borovnice. Ukrašava se celim jagodama oko torte. (SO su inicijali mojih omiljenih bića. Torta je napravljena specijalno za njih).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar