Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Torta od jagoda Valentinka

Torta od jagoda Valentinka

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222561k55
Torta od jagoda Valentinka
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
03/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Nikako nije teško reći nekome VOLIM te - dovoljno je da mu napravite ovu tortu"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - koliko upije
  • Za glazuru
  • skrob - 1 pakovanje, od vanile
  • sveže mleko - 600 g
  • šećer - 2 kašike
  • Za ukras
  • jagode - 300 - 300 g
  • šarene mrvice - 1 pakovanje
  • borovnice - 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa šećerom. Nakon toga se dodaju ostali sastojci. Sipa se u podmazau posudu za pečenje - srce. Peče se u rerni na 180 stepeni.

Glazura:sveže mleko se skuva. Skrob se rastvara u malo vode u odvojenoj šolji. Kada mleko počne da vri, dodaju se 2 kašike šećera i rastvoreni skrob, pro čemu se neprestano meša. Treba da se dobije gusta kašica.

Kada je kora gotova, maže se sa obilno odozgo s gotovim skrobom i sa strane, dok je još topla.

Srce se oblikuje sa šarenim mrvicama. Jagode se seku na kriške i od njih se formiraju cvetići.

Po sredini im se stavljaju po 2-3 borovnice. Ukrašava se celim jagodama oko torte. (SO su inicijali mojih omiljenih bića. Torta je napravljena specijalno za njih).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: