Ukusna čorba od praziluka

30/11/2018
"Toliko će nam se osladiti da ćemo sipati dodatno, savetujemo vam da uradite isto "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano235
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 500 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • rasol - 3 šolje
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 4 supene kašike
  • pirinač - 3 supene kašike
  • masline - 15 komada, bez koštica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo praziluk i lepo operemo. Sitno isečemo i stavljamo da se dinsta u kravljem maslacu.

Dodajemo brašno i kad se priprži stavljamo i pirinač. Mutimo nekoliko puta i dodajemo alevu papriku.

Sipamo rasol i jednu šolju tople vode. Dodajemo masline i kuvamo supu dok se pirinač ne skuva.

Skidamo sa vatre i sipamo sveže mleko. Stavljamo da vri još malo. Skidamo sa vatre i začinimo jajima. Čorbu serviramo posutu biberom po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar