Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima

01/12/2018
"Klub ljubitelja neverovatno ukusnih ćuftica je jednoglasno izabrao ove ćuftice koje se tope u ustima za počasne članove "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 - 300 g
  • hleb - 1 suva kriška (prethodno potopljena u vodu i oceđena)
  • kačkavalj - 60 - 80 g
  • piskavica - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 2 kašičice, mleven
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • soja sos - nekoliko kapljica
  • kukuruzno brašno - 2 - 3 supene kašike, za valjanje ćuftica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica.

U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti.

Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno. Pržimo u ulju sa svih strana i serviramo sa garnirungom od sveže salate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar