Mleveno meso na šišu na turkmenski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
01/12/2018
"Mleveno meso na šišu na turkmenski ili ćuftica na čačkalici na bugarski način - nije važno, važno je samo da ne nestane pivo, jer se sa njim zaliva "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 410
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaje - 1 komad, po želji
  • so
  • biber
  • aleva paprika - ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.

Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji.

Uzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice.

Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.

Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar