Čorba pihtije

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
02/12/2018
"Zovemo na ručak sve koji vole toplu čorbu pihtije "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - ¼ glavice i malo listova
  • lovorov list - 1 komad
  • zaprška
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 0.5 glavice
  • ren - 2 - 3 cm koren
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite svinjske noge, stavite ih u šerpu sa hladnom, posoljenom vodom.

Stavite ih na vatru da vru i dodajte isečeni luk, šargarepu, celer - koren i listove i lovorov list. Kad se skuvaju izvadite noge, odvojite i isecite neso od kostiju.

Pasirajte čorbu štapnim mikserom i vratite meso u nju, stavite da provri na kratko i skinite sa vatre. Umutite jaje, izrendajte beli luk, ren u njega i sipajte sirće po ukusu.

Od vrele čorbe dodjajte po malo tečnosti u zarpšku dok se temperature ne izjednače i onda sipajte u čorbu.

Pre serviranja pospite mlevenim biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar