Pogača ruža sa mlevenim mesom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
02/12/2018
"Kada pripremate ovako ukusne pogače, zovite u goste samo ljude koji su na dijeti Tako će biti više za vas "
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano174
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA TESTO
  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • šećer . 1 kašičica
  • jaja - 2 komada (odvojimo jedno žumance za premazivanje pogače)
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1/3 šolje
  • voda - 300 ml, mlaka
  • ZA NADEV
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica, crni
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva: U tiganj sipamo ulje, stavljamo mleveno meso i luk, pržimo i često mešamo da se mleveno meso dobro zaprži i da se stvore mrvice. Dodajemo paradajz pire i začine i skidamo sa vatre.

Mešenje: Zamesimo meko testo od navedenih sastojaka, pokrivamo krpom i ostavljamo 20 minuta.

Oblikovanje: Premesimo testo, podelimo ga na dva dela, tako je lakše da se razvlači. Razvučemo koru i čašom ili obručem sečemo krugove. Uzimamo tri kruga, poređamo da se malo preklapaju. U sredinu po dužini stavljamo od nadeva, preklapamo i uvijamo u rolat, tako dobijamo ružicu.

Ružice poređamo u namazan pleh, ostavljamo da nadođe i namažemo umućenim žumancem sa malo ulja. Pogaču pečemo na 180 stepeni 35-40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar