Način pripreme
U duboku posudu stavljamo 100 ml mlake vode, dodajemo malo brašna i 1/2 supene kašike šećera, izmrvimo kvasac i ostavljamo da nadođe.
U drugu veliku polsudu stavljamo preostali deo vode, takođe mlake, dodajemo brašno i ulje i lepo promešamo.
Čim kvasac nadođe dodajemo i njega u smesu sa brašnom i lepo promešamo, a nakon toga počinjemo da mesimo (sporim i pažljivim pokretima). Testo treba da bude mekano, ali ne previše mekano da bi pica mogla da se oblikuje. Ako vam se čini da je suvo dodajemo još malo mlake vode.
Ostavljamo testo da nadođe (da dobijemo bar 2.5 - 3 puta veći obim) i u isto vreme pripremamo nadev.
Nadev: Uzimamo mleveno meso i propžimo sa malo soli, bibera i nakon toga dodajemo iseckani luk. Paradajz sos začinimo sa malo bibera i ogirana.
Gotovo testo podelimo na 4 dela i oblikujemo lopte. Razvučemo ili razvijemo oklagijom lopte kao za picu, okruglog oblika debljine oko 3 mm.
Celo testo namažemo paradajz sosom u tankom sloju da testo ne bi bilo lepljivo prilikom pečenja, namažemo ivice krugova od testa.
Na polovinu krugova od testa stavljamo nadev od mlevenog mesa, isečenu kobasicu i kačkavalj.
Presavijamo namazano testo na pola sa nadevom i pritiskamo ivice da se učvrste. Ostavljamo pice da odstoje (nadođu) još bar 30 minuta.
U međuvremenu ugrevamo rernu na 200 stepeni, umutimo jaje sa malo ulja (za sjaj) i namažemo picu pre pečenja.
Pečemo oko 25 minuta (dok ne dobijje lepu rumenu boju). Pre nego što je izvadimo, odozgo posipamo kačkavaljem i ostavljamo da se malo zapeče.