Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokača sa ruzmarinom i morskom solju

Fokača sa ruzmarinom i morskom solju

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Fokača sa ruzmarinom i morskom solju
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Italijani znaju šta da jedu, zato ćemo i mi pažljivo da zapišemo ovaj recept za fokaču"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml /mlaka/
  • kvasac - 7 g, suv
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - 2 kašičice
  • za posipanje
  • ruzmarin
  • maslinovo ulje
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Napravimo udubljenje sa delom brašna. U njega dodajemo vodu, kvasac, so i maslinovo ulje.

Zamesimo testo tako što dodajemo postepeno i preostalo brašno. Mesimo oko desetak minuta.

Nakon toga u odgovarajućem plehu /namazanim uljem i posutim brašnom/ testo poravnamo rukama, debljina treba da bude oko 1 cm.

Testo pokrivamo folijom i ostavljamo na toplom da nadođe oko 30 minuta. Nakon toga vrhovima prstiju pravimo rupice u testu.

Akop imate svež ruzmarin kidajte stabla od nejga i stavite u napravljene rupice. Ako nemate može i suv ruzmarin kao što sam ja uradila.

Pospite morskom solju i oko 3 supene kašike maslinovog ulja. Stavite fokaču u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: