Način pripreme
Priprema sarmi:
Propržite luk dok ne omekša, dodajte pirinač i promešajte. Pospite alevom paprikom i prelijte sa 1 šoljom tople vode, posolite. Kad pirinač upije vodu, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte mleveno meso, alevu papriku i pomešajte dobro. Od očišćenih listova kupusa uvijte male sarme.
Priprema kapame:
Preostali kupus sitno iseckajte. Kosti natrljajte sa malo soli i prstohvatom mlevenog bibera.
Đuvečaru dobro namažite uljem. Dodajte sav isečen kupus na dno i pospite alevom paprikom.
Stavite grančice piskavice, lovorov list i nekoliko zrna bibera. Preko poređajte začinjene kosti i kobasicu.
Odozgo i između kostiju poređajte gotove sarme. Sipajte toplu vodu koliko da pokrije kupus i deo kostiju.
Stavite poklopac na đuvečaru i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata.