Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Čorba od Bundeve»Krem supa sa bundevom i narandžastim sočivom

Krem supa sa bundevom i narandžastim sočivom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Krem supa sa bundevom i narandžastim sočivom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
01/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Znamo da je leto prošlo i da je došla jesen, kada svuda oko nas ima bundeva, da sa njima napravimo aromatičnu krem supu"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg, violina
  • narandžasto sočivo - 1 šolja
  • praziluk - oko 10 cm, od belog dela
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • morska so - 1 kašičica
  • šareni biber - na vrh kašičice, u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u malu posudu za pečenje zajedno sa prazilukom, isečenim na kolutove. Soli se i preliva se maslinovim uljem. Dodaje se malo vode. Pokrijte aluminijumskom folijom i ispecite.

Sočivo se očisti, opere i skuva sa tri šolje vode u koju smo stavili nekoliko zrna šarenog bibera i nekoliko kristalčića morske soli, tek toliko za ukus.

Narandžasto sočivo se skuva veoma brzo - 10-15 minuta. Ja lično više volim i preporučujem da ga kuvate na laganoj vatri pod poklopcem oko 30 minuta.

Ispečena bundeva se stavlja u šerpu sa sočivom i pasira se. Ako je gušća, dodajte malo kipuće vode. Dodatno začinite, ako smatrate da je potrebno.

Krem supa od bundeve i narandžastog sočiva se servira vruća sa pečenim semenkama bundeve ili krutonima. Ona je izuzetno ukusna i laka za pravljenje.

Prijtano!

Napomena: Ako se pitate zašto sam ispekla bundevu, a nisam je stavila da se kuva? :) Kada kuvam krem supe, više volim da je povrće pečeno. Postoji razlika u ukusu čorbe! Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: