Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Neodoljiva rebra sa hrskavom koricom

Neodoljiva rebra sa hrskavom koricom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Neodoljiva rebra sa hrskavom koricom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Koliko god puta da nam pripremite ovakva rebra, toliko ćemo ih puta jesti za zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 200 g
  • krompir - 700 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo rebra i natrljamo ih alevom paprikom i malo soli. Posipamo čubrom i biberom. Oljuštimo krompir i sečemo na deblje štapiće. Operemo ih da padne skrob.

U pleh sipamo krompr, isečeni luk, šargarepu i rebra, posiipamo uljem i sipamo vodu, oko 1 šolje. Poželjno e da pokrijemo pleh aluminijumskom folijom. Pečemo u rerni oko 45 minuta, nakon toga skidamo foliju i pečemo dok ne ostanu na masti i dok rebra ne dobiju hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: