Paprike punjene mlevenim mesom i tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
22/07/2018
"Tajna sočnog nadeva za punjene paprike - dodajte tikvice "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paprike od drški i semenki. Isecite luk na sitno, a tikvicu i šargarepu narendajte na rende.

U tiganju zagrejte ulje i zapržite luk, tikvicu i šargarepu dok ne omekšaju, dodajte mleveno meso i narendan paradajz i zapržite 10 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte unapred opran i proceđen pirinač i zapržite na kratko. Otklonite gotovu smesu sa vatre i dodajte alevu papriku, origano, peršun, biber po ukusu i jaje, promešajte brzo i energično.

Napunite paprike smesom, a odozgo kao poklopac isecite tanke kriške očišćenog krompira.

Poređajte paprike u posusu za pečenje i nalijte oko 1500 ml vode posoljene po ukusu, pokrijte posudu za pečenje folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite 1 sat.

Za zapršku u tiganju zagrejte ulje i dodajte brašno, zapržite na kratko i dodajte alevu papriku.

Izvadite posudu i sklonite foliju, prelijte paprike zaprškom i zapecite još pola sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar