Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene tikvicama i sosom

Paprike punjene tikvicama i sosom

Paprike punjene tikvicama i sosom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Leto na tanjiru! Brzo i ukusno jelo sa samo nekoliko sastojaka"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, krupnije
  • tikvica - 1 koma
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • origano
  • so
  • biber
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 30 g, izmrvljen
  • parmezan - 2 supene kašike
  • kačkavalj - 30 g, a posipanje
  • sos
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 400 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • sok od limuna - po ukusu
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike isečemo na dva dela i očistimo od semenki. Poređamo u pleh, obilno namazan uljem.

Luk i tikvicu očistimo, sečemo tikvicu na kockice. Ugrevamo 2 supene kašike ulja u tiganju, propržimo luk, tikvicu, posutu solju, biberom i origanom. Kad omekšaju gotovo je, skidamo sa vatre i pomešamo sa umućenim jajetom, mrvljenim sirom i parmezanom.

Kašikom punimo paprike, sipamo 100 ml vode i pečemo 20 minuta dok se jaja ne stegnu. Vadimo, posipamo odozgo rendanim kačkavaljem na male trakice i vraćamo na 6-7 minuta dok ne porumeni samo odozgo.

Pripremamo sos tako što u posuti umutimo jaja sa svežim mlekom, kiselim mlekom, brašnom.

Mutimo žicom, sipamo pola količine vode, dodajemo so i malo bibera.

Kuvamo na umerenoj vatri, mešamo dok se ne zgusne, pred kraj dodajemo i preostalu vodu dok ne dobijemo željenu gustinu.

Posolimo i dodajemo sveže isceđen limun. Serviramo porciju paprika na mlečnom sosu, posutu peršunom.

Mnogo, mnogo ukusno, čak i dijetalno.

Recept je moja improvizacija :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: