Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Hrskavi prženi karaš

Hrskavi prženi karaš

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Hrskavi prženi karaš
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Hrskava riba - najukusnija je u društvu prijatelja"

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g, karaš
  • limun - 2 komada, sok
  • kukuruzno brašno
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite karaš od krljušti oštrim nožem. Odvojite glavu i unutrašnjost. Ovako očišćenu ribu operite hladnom vodom i ostavite na 2-3 sata u sok oceđenog limuna.

Nakon toga posolite i uvaljajte u kukuruzno brašno. Ispžite u ugrejanoj masnoći dok ne bude gotovo. Servirajte sa kriškama limuna i prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti