Način pripreme
Umutiti jaja sa šećerom u krem, dodati ulje i promešati, dodati sodu rastvorenu u med, vanilu i mešati dok se ne homogenizuje. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko, lepljivo i glatko testo.
U plehove pokrivene papirom za pečenje, ređati oblikovane loptice od testa veličine oraha. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje. Dok su još topli, iseći malim nožem rupe sa donje strane kolačića (ne previše duboke - pogledati sliku).
Od mrvica od kolačića (pritisnuti ih dodatno) napraviti smesu sa marmeladom i dodati ekstrakt ruma ili kašičicu ruma. Ako smesa nije mnogo gusta možete dodati malo narendanih oraha. Pomoću kašičice staviti od slatke smese u isečene rupe i lepiti po dva kolačića.
U dve posude sa malo vode (dubine polovine kolačića) rastvoriti boju i potapati slatkiše u ležećem položaju - prvo sa jedne strane u jednu boju, pa sa druge strane u drugu boju. Iscediti malo na ubrusu i uvaljati u kristal šećer.
Kolačiće ređati u odgovarajuću posudu. Ne bi bilo loše da odstoje nekoliko sati da dodatno omekšaju...ako ostanu nepojedeni do tad...jer su i bez toga ukusni!