Musaka sa patlidžanom i pirinčem

08/12/2018
"Ostavite eksprerte da se raspravljaju da li je musaka grčka ili turska, za to vreme vi jedite "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite dva patlidžana na trakice, posolite i ostavite da se ocedi i ispržite ga. Treći patlidžan isecite na kockice, posolite i ostavite da se ocedi na isti način.

Propržite na kockice iseckane luk i patlidžan i dodajte mleveno meso. Začinite začinima i dodajte pirinač.

Promešajte i pržite dok pirinač ne postane providan. Nakon toga dodajte paradajz pire i 3 šolje vode i ostavite da vri na tihoj vatri oko 15 minuta dok pirinač ne upije vodu.

Patlidžan poređajte u namazan pleh, nakon toga sipajte smesu i još jedan red patlidžana.

Preko njih poređajte kriške paradajza i prelijte smesom od umućenih jaja i mleka. Pecite u rerni 45 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar