Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Turska čorba sa telećim mesom

Turska čorba sa telećim mesom

anka_neykovaanka_neykova
Početnik
36
Turska čorba sa telećim mesom
Fotografije: anka_neykova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Hajde sada da vidimo dali naša ili turska škembe čora ukusnija. Glasajte za svog favorita"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g, isečeno na kockice
  • voda - 900 ml, vrela
  • maslac - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • so
  • za preliv
  • maslac
  • ljuta aleva paprika - tucana
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite meso sa vodom u šerpu, kuvajte dok se meso potpuno ne skuva.

U drugoj šerpi propržite maslac, dodajte sitno iseckan luk i pržite 3 minuta.

Dodajemo kuvano meso i sve pržite zajedno 3 minuta. Nakon toga stavite 700 ml od bujona u šerpu u kojoj se kuvalo meso

U posebnoj posudi napravite zapršku od 2 kašike brašna, 200 g kiselog mleka i jednog jajeta. Kad čorba provri uzmite kutlačom od bujona i dobro razredite zapršku.

Zapršku posetepeno sipajte u čorbu. Stavite so po ukusu. U malom tiganju propržite maslac sa ljutom alevom paprikom. Zapršku sipajte u čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: