Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Pečeni šaran sa nadevom

Pečeni šaran sa nadevom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Pečeni šaran sa nadevom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Punjeni šaran iz rerne je klasika koja ne stari, probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - 100 ml
  • pečurke - 1 šolja za kafu
  • šunka - 150 g
  • selen
  • biber
  • so
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 5 supenih kašika
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana odkrljušti i unutrašnjosti i dobro ga operemo. Posolimo ga i natrljamo polovinom limuna. Ostavljamo tako da odstoji oko 2 sata.

Za to vreme pripremamo nadev, u 2/3 ulja dinstamo iseckani luk, pečurke, šargarepu i šunku. Kad se smesa ohladi dodajemo oceđenu krišku hleba, prethdno potopljenu u mleko. Promešamo dobro i dodajemo biber i selen.

Ovako pripremljenim nadevom napunimo šarana, ušivamo ga i stavljamo u pleh. Dodajemo vino, malo vode i preostalo ulje. Pečemo u umerenoj rerni oko 90 minuta, okrećemo šarana da se peče sa obe strane.

Kad bude gotov posipamo ga iseckanim peršunom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti