Način pripreme
Luk i beli luk sitno iseckajte. Pržite ih u malo masnoće. U njih dodajte oljušten i isčen paradajz 5-6 komada. Dodajte so po ukusu, prstohvat šećera i ostavite da se dinsta dok ne ostane na masti.
Nakon toga dodajte pečurke, isečene na kriške. Nakon nekoliko minuta skinite tiganj sa vatre.
U šerpi rastopite maslac. U njega dodajte brašno, promešajte i sipajte mleko. Dodajte so i biber po ukusu. Ostavite sos da vri nekoliko minuta, dok se sos ne zgusne (ne mnogo).
Priprmite pravougaoni pleh. Sipajte malo bešamel sosa. Poređajte 4 kore i sipajte 1/2 sosa od paradajza.
Stavite druge 4 kore. Sipajte 1/2 bešamel sosa i obilno pospite sa 1/3 rendanog kačkavalja. Odozgo pospite zelenim začinima i stavite poslednje 4 kore. Sipajte preostali bešame sos i pospite kačkavaljem.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i odozgo iseceite ostale paradajz na krugove. Pospite poreostalim kačkavaljem i zelenim zalinima. Vratite u rernu na još 15-20 minuta. Ostavite lazanju da se malo ohladi i servirajte.