Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa šunkom i perčurkama

Lazanja sa šunkom i perčurkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Lazanja sa šunkom i perčurkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Reči nisu dovoljne da opišu ovaj kulinarski izazov, treba sami da ga probate da razumete zašto smo zaljubljeni u italijansku kuhinju"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 12 komada
  • paradajz - 7 - 8 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • pečurke - 400 g
  • za bešamel
  • sveže mleko - 1 l
  • brašno - 4 supene kašike
  • maslac - 100 g
  • za dodatak
  • šunka - 300 g
  • kačkavalj - 250 g
  • mirođija
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk sitno iseckajte. Pržite ih u malo masnoće. U njih dodajte oljušten i isčen paradajz 5-6 komada. Dodajte so po ukusu, prstohvat šećera i ostavite da se dinsta dok ne ostane na masti.

Nakon toga dodajte pečurke, isečene na kriške. Nakon nekoliko minuta skinite tiganj sa vatre.

U šerpi rastopite maslac. U njega dodajte brašno, promešajte i sipajte mleko. Dodajte so i biber po ukusu. Ostavite sos da vri nekoliko minuta, dok se sos ne zgusne (ne mnogo).

Priprmite pravougaoni pleh. Sipajte malo bešamel sosa. Poređajte 4 kore i sipajte 1/2 sosa od paradajza.

Stavite druge 4 kore. Sipajte 1/2 bešamel sosa i obilno pospite sa 1/3 rendanog kačkavalja. Odozgo pospite zelenim začinima i stavite poslednje 4 kore. Sipajte preostali bešame sos i pospite kačkavaljem.

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i odozgo iseceite ostale paradajz na krugove. Pospite poreostalim kačkavaljem i zelenim zalinima. Vratite u rernu na još 15-20 minuta. Ostavite lazanju da se malo ohladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: