Gulaš sa jagnjetinom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Gulaš sa jagnjetinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Ko je znao da je sa jagnjećim mesom gulaš toliko ukusan"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • krompir - 500 g
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 2 kašike, sitno isečen
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika
  • crno vino - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso od suvišnih masnoća, ako ih ima i isecite ga na veoma sitne parčiće. Paradajz isecite na pola, a krompir na kocke.

Zagrejte masnoću i zapržite jagnjeće meso. Mešajte neprestano da ne zagori. Kada mesto postane braon dodajte sitno isečen luk i beli luk, začinite kuminom, alevom paprikom i solju po ukusu i ponovo zapržite nekoliko minuta.

Nalijte vruću vodu tako da dobro prekrije meso, poklopite i dinstajte na umerenoj vatri oko 1 i po sat.

Dodajte paradajz, krompir i paprike, sipajte još litar i po vode i kuvajte dok povrće ne bude gotovo.

Pet minuta pre nego što sklonite s vatre sipajte crno vino i ostavite gulaš da provri s njim.

Sklonite jagnjeći gulaš s vatre i servirajte topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: