Tiganjice od karfiola

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
12/12/2018
"Aromatične tiganjice, ali ne samo sa karfiolom, već i sa parmezanom, i mocarelom i sosom! Oh, prijelo nam se!"
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano742
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pažljivo karfiol i iskidajte ga na ružice. Pomoću blendera iseckajte karfiol u konzistenciju sličnu mrvicama.

Od jedne male glavice s dobija oko 300 g mrvica ili 2 šolje. U velikoj posudi pomešajte karfiol sa umućenim jajima, narendanim parmezanom i mocarelom.

Začinite belim lukom u prahu po ukusu. Dodajte ostale začine, pazeći sa solju. Slobodno možete da dodajte kačkavalj i sir, umesto mocarele i parmezana.

Zagrejte dobro masnoću. Za jednu palačinku vam treba oko 1/4 šolje smese. Pržite oko 4-5 minuta sa svake strane, pazeći da ne izgore.

Pre nego što okrenete tiganjice, podignite blago - ako imaju lepu zlatastu koricu, znači da su spremne za okretanje. Inače rizikujet da se smesa raspadne.

Servirajte sa mlečnim sosom od belog luka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar