Čorba od karfiola, šargarepe i celera

12/12/2018
"Slobodno možemo da kažemo da je ovo najukusnija jesenja čorba koju smo probali, a probali smo dosta "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 453
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 mala glavica, iskidana na male ružice
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda - 6 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • po ukusu - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu sipamo u šerpu i ostavljamo da provri. Luk sitno iseckamo, šargarepu sečemo na krugove, a celer na kockcie. Jaja umutimo u posudi sa kiselim mlekom.

U vrelu vodu dodajemo so i ulje, a nakon toga i luk, šargarepu, ružice karfiola i celer. Povrće kuvamo na umerenoj vatri dok ne omekša.

Kad bude gotovo isključimo ringlu i stavimo umućeno kiselo mleko sa jajima.

Čorbu serviramo sa sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar