Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Jednostavna musaka

Jednostavna musaka

DenitsaDenitsa
Početnik
6314
Jednostavna musaka
Fotografije: Mariana
3 / 6
12/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ako ćete po prvi put praviti musaku, ovo je vaš recept"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 6 - 8 komada
  • luk - 2 glavice srednje veličine
  • crvena paprika - 1
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće sitno isečemo, krompir na kockice, a paradajz izrendamo.

Sve stavljamo u pleh i dobro pomešamo sa mlevenim mesom i 1 šoljom vode.

Pečemo 60 minuta u ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Za preliv u 3 supene kašike ulja pržimo 4 supene kašike brašna. Razredimo sa 250 ml hladne vode. So po ukusu. Mešamo neprestano da se ne stvore grudvice. Čim se zgusne dobro skidamo sa vatre i dodajemo jedno umućeno jaje i 2-3 kašike kiselog mleka.

Ovako pripremljeni bešamel je preliv. Pečemo na gornjem grejaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: