Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pile sa pirinčem i pečurkama

Pile sa pirinčem i pečurkama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pile sa pirinčem i pečurkama
Fotografije: Eustinian Yasenov
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Klasičan recept, ali majstorski napravljen"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, bataci, grudi, krilca
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • luk - 1 glavica, crni
  • biber
  • so
  • majčina dušica
  • bujon - 3 šolje, pileći
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • pečurke - 250 g, šampinjoni
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i ako je pile celo, isecite ga na komade.

Stavite u posudu maslinovo ulje, so, biber i alevu papriku i promešajte. Namažite meso dobijenom smesom i stavite u pleh, stavite jednu šolju vode i stavite u rernu.

Pecite meso na 180 stepeni dok ne dobije kožica zlatnu boju, oko 20 minuta.

Stavite pirinač u cediljku i operite ga tekućom vodom i ocedite.

Luk sitno iseckajte, stavite u tiganj maslinovo ulje i stavite na vatru, dodajte luk, pržite dok ne omekša i dodajte iseckane pečurke. Pržite nekoliko minuta i skinite sa vatre.

Izvadite pleh i u meso stavite pirinač i smesu iz tiganja, sipajte bujon, začinite solju, biberom i majčinom dušicom i vratite u rernu na još 25 minuta dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: