Način pripreme
Ugrejte rernu na 180 stepeni.
Operite i ocedite pastrmke iz vode. Pospite ih spolja i iznutra solju, maslinovim uljem i biberom.
Prebacite u namazan pleh sa dnom koje se ne lepi.
Isecite očišćeni spanać, orahe, nekoliko listova ruzmarina i beli luk sitno.
Dodajte u smesu kapar, izrendanu šargarepu, 2 supene kašike maslinovog ulja, fini izrendanu koru od 1/2 limuna i sok.
Začinite solju i biberom i promešajte.
Napunite pastrmke dobijejnom smesom. Odozgo poređajte strukove ruzmarina i kriškama limuna. Posolite i pobiberite.
Sipajte vino na dno pleha - treba da pokriva ne više od pola prsta.
Pokrijte pleh aluminijumkom folijom i pecite na umerenoj rerni oko 25-30 minuta ispod folije i 15 minuta otkrivene da se zapeče koža.
Servirajte sa svežom salatom po izboru i obavezno sa belim vinom.
Prijatno i živeli!