Pile janija na baštovanski način iz rerne
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pile janija na baštovanski način iz rerne

Pile janija na baštovanski način iz rerne

Pile janija na baštovanski način iz rerne1 / 2
15/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
"Aromatično pileće i mnogo, mnogo povrća - razume se da želite da probate naše pile na baštovanski način"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 pileta srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • grašak - 150 g, zamrznut
  • boranija - 100 g, zamrznuta
  • kupus - 2 lista
  • paradajz - 1/2 tegle, konzerva
  • pečurke - 5 - 6 komada, sveže
  • morska so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 15 zrna ili po ukusu
  • uljr - 100 ml
  • belo vino - 50 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • voda - koliko da pokrije sastojke
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću duboku posudu sa poklopcem (može i glinena đuvečara) stavljamo celu polovinu pileta, sitno iseckan crni luk i šargarepu, krompir isečen na kockice, iseckani kupus, zamrznut grašak, boraniju, pečurke, isečene na tanke kriške, morska so, biber i alevu papriku, ulje, belo vino i pasirani paradajz iz konzerve.

Pomešamo brašno sa malo vode i dodajemo unutra.

Stavljamo poklopac odozgo i stavljamo u rernu na oko sat i po, nakon toga ostavljamo, ali ostavljamo trideset minuta unutra

Vadimo pile, odvojimo od kostiju i sečemo na komade.

Vraćamo meso.

Jelo serviramo toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: