Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Panjići od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

Panjići od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Panjići od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Apetitne, veoma efektne i veoma jednostavne za pripremu - takve su naše punjene tikvice"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • luk - 1 mala glavica
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • vegeta - 1 kašičica
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
  • mirođija
  • parmezan - izrendan
  • ZA SOS
  • brašno - 1 supena kašika
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tri tikvice isecite na panjiće i izvadite unutrašnjost kašikom. Ako želite da budu lepše, napravite neku šarnu na njima - napravite plitke proreze.

Priprema nadeva:

U ugrejanom ulju propržite glavicu iseckanog luka, dodaje 1 šolju pirinča, prethodno opran i mešajte dok pirinač ne postane providan. Sipajte mleveno meso, prethodno ga pomešajte sa jednom šoljom vode. Tako se neće stvoriti grudvice. Mešajte nekoliko puta i dodajte crveni paradajz isečen na kockice, pre toga ga oljuštite.

Začinite tačinima, promešajte i napunite tikvice nadevom, a posle ih poređajte u pleh. Na dno pleha stavite preostali nadev i izvađeni deo tikvica. Preko svake tikvice stavite poklopac od paradajza. Prelijt sa još malo ulja i prelijte jednom šoljom vode sa dva prstohvata soli.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Pred kraj, sipajte po jednu kašičicu rendanog parmezana preko svake kriške paradajza i ostavite u rerni još nekoliko minuta.

Priprema sosa:

Umutite dva žumanca sa prstohvatom soli i pomešajte sa jednom šoljom kiselog mleka i jednom šoljom vode. Ugrejte malo ulja - 3-4 supene kašike u maloj kaseroli, sipajte jednu nepunu supenu kašiku brašna i propržite brašno.

Dodajte žumanca sa mlekom i mešajte da se ne stvore grudvice, dok ne provri. Posolite malo i skinite sa vatre. Začinite sa još jednim izgnječenim čenom belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: