Sladoled desert sa kokosom

21/12/2018
"Pravi sladoled, bez konzervanasa i veštačkih boja - prirodan, svež i veoma ukusan "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • banane - 1 komad
  • kakao - 1 kašičica prirodan
  • kokosovo brašno - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bananu i isecite je na komade. Stavite u kutiju i u zamrzvač da se zamrzne. To obično pravim uveče, a sledećeg dana nastavljam.

Kad se to dogodi, izvadite i pasirajte u blenderu zamrznute komadiće banane. U početku se dobijaju loptice koje uopšte ne liče na sladoled. Još 2-3 minuta na brzim obrtajima i videćete kako loptice od banane postaju kremasta smesa - pravi sladoled.

Pre nego što dobije ovaj savršeni izgled dodajte kakao i nastavite da mutite dok ne dobijete krajnji rezultat /koji možete videti na slikama/.

Na parče aluminijumske folije /ja koristim od čokolade - 100 g / rasporedite smesu od banane i kakaa. Odozgo sipajte kokosovo brašno /ponovo možete videte sliku/. Sjedinite dva kraja tako da se i kokosovo brašno zalepi sa smesom od sladoleda.

Ponovo stavite u zamrziva dok se desert ponovo ne zamrzne. Kad se to desi izvadite ga i pažljivo skinite foliju. Isecite na komade i jedite odmah.

Po želji možete preliti rastopljenom prirodnom čokoladom. Čuvajte u zamrzivaču.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar