Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Bogata omlet pica

Bogata omlet pica

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
198158
Bogata omlet pica
Fotografije: Maria Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusna, lagana i bogata omlet-pica, prste da poližete"

Potrebni sastojci

  • jaja - 12 komada
  • brašno - 12 kašika
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • sir - 150 g
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
  • viršle - 2 komada
  • praziluk - 1/2 truka
  • šargarepa - 1 komad
  • masline - 100 g (bez koštica)
  • paradajz - 1 komad
  • margarin - 3 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • peršun
  • margarin - za mazanje
  • prezle - za posipanje
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se odvoje od žumanaca i belanca se umute u sneg. Žumanca se umute sa kiselim mlekom, brašnom i začinima.

Dve smese se miksaju pažljivo drvenom špatulom i dodaje se krupno narendan sir.

Šargarepa se blanšira 2-3 minuta i takođe se narenda. Paradajz se iseče na sitne kocke.

Praziluk se iseče na sitno. Viršla se iseče na male kocke.

Masline se iseku na kolutove. U tiganju se zagrevaju 3 kašike margarina i 2 kašike ulja i sipa se praziluk da se izdinsta.

Dodaje se paradajz i šargarepa. Promeša se. Sipaju se viršle i masline.

Promešamo i začinimo. Prekrivamo posudu sa margarinom i posipamo prezlama.

Odozgo raspoređujemo smesu od jaja i pečemo 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Vadimo posudu za pečenje iz rerne i odozgo prekrivamo nadevom. Vraćamo nazad i pečemo još desetak minuta.

Posipamo narendanim kačkavaljem i pečemo još desetak minuta ili dok se ne dobije prijatna korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: