Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Troslojna lazanja bolonjeze

Troslojna lazanja bolonjeze

VeselinaVeselina
Početnik
63
Troslojna lazanja bolonjeze
Fotografije: Genoveva
2 / 3
23/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Najvažniji sastojak, kada pravite lazanju, je prstohvat ljubavi. Samo sa njim bude ovako ukusna"

Potrebni sastojci

  • maslac - 80 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 7 supenih kašika
  • mleko - 1.500 ml
  • so
  • beli biber
  • muskantni oraščić
  • luk - 5 glavica
  • šargarepa - 3 srednje veličine
  • pesto od bosiljka
  • biber
  • mleveno meso - 500 g
  • beli luk - 3 čena
  • origano
  • aleva paprika
  • kore za lazanju - 2 pakovanja
  • paradajz - 3 tegle
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Lazanje je, kao što znate sa tri sloja, zato će biti potrebno da pripremimo bešamel sos, salsu od paradajza i mleveno meso.

Za bešamel sos vam je potreba maslac, ulje, brašno, sveže mleko, muskantni oraščić, so, beli biber. Stavite u posudu ulje sa maslacem da se zaprži, dodajte sedam supenih kašika brašna i pržite, dodajte mleko i mešajte energično dok se sos ne zgusne. Dodajteostale sastojke. Ostavite bešamel sa strane.

Za salsa sos krupnije isecite luk, šargarepu i pržite, dodajte 3 tegle paradajza, kuvajte dok se povrće ne skuva i ne omekša, dodajte pesto od bosiljka, biber, so po ukusu. Pasirajte dok ne dobijete gadak sos.

Treći sastojak je priprema mlevenog mesa - potrebni sastojci su mleveno meso, beli luk, so, biber, alevu papriku i origano.

Isecite jednu glavicu luka, nakon toga dodajte mleveno meso, pomešano sa malo vode, pržite, trudite se da se mleveno meso izdrobi. Dodajte so, biber, origano , ostavite na sekund i dodajte alevu papriku. Skinite sa vatre.

Sastavljanje:

U namazan pleh stavite red bešamel sosa, nakon toga red kora za lazanju, salsu, nakon toga mleveno meso, nakon toga ponovo bešamel, ređajte dok ne potrošite sastojke na ovaj način. Prelijte bešamel sosom i lazanja je spremna za pečenje.

Da biste znali kada je gotova, probajte čačakalicom za zube - ako po njoj nema ničega, znači da je gotova. Isključite rernu i pospire rendanim kačkavaljem i ostavite da se rastopi.

Ostavite da se ohladi i isecite lazanju. Servrajte na salsi od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: