Popovska janija sa kokoškom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/12/2018
"Najukusnije janije se prave na selu - sa domaćom kokoškom i povrćem "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kokošije meso - 6 komada
  • paradajz - 2 komada
  • arpadžik luk - 1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 70 g
  • aleva paprika - 1 kašičca
  • biber
  • beli luk - 2 glavice
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • prepečeno brašno - 2 - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstamo meso u ugrejanom ulju, nakon toga dodajemo isečeni crni luk po ukusu, alevu papriku i rendani paradajz.

Promešamo i nastavljamo da dinstamo oko 10-15 minuta. Nakon toga dodajemo 2-3 šolje tople vode i dodajemo lovorov list i biber, kuvamo dok meso ne omekša.

Kad bude gotovo u njega dodajemo prethodno izdinstane u maslacu - arpadžik, beli luk i brašno.

Ostavljamo jelo da se kuva još 15-20 minuta. Na kraju posipamo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar