Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegetarijanska musaka sa kinoom i bulgurom

Vegetarijanska musaka sa kinoom i bulgurom

SteisiSteisi
Šegrt
14155
Vegetarijanska musaka sa kinoom i bulgurom
Fotografije: Steisi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jedna neobična, ali ukusna varijanta tradicionalne musake Probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 1/3 šolja
  • bulgur - 1/3 šolje
  • tikvice - 1 komad
  • paprika - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • jaja - 6 komada
  • sir - 200 - 300 g
  • brokoli - 200 g, zamrznut
  • masinovo ulje
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo kinou i u jednu šerpu pored nje sipamo bulgur. Sipamo vodu u odnosu 1:3 i stavljamo da se skuvaju - nakon što voda provri otkrivamo - ako nam se učini da nije gotovo, ostavljamo još malo.

Za to vreme u posudu u kojoj ćete peći isecite na sitno tikvicu, paprike, paradajz i zamrznut brokoli (da ga lakše iskidate možete prvo da ga provučete kroz vruću vodu, ja sam ga isekla, budući da su bili zamrznuti).

Namrvite sir i dodajte 6 jaja. Nakon što se skuvaju kinoa i bulgur - odbacite suvišnu vodu i sipajte ih u posudu za pečenje.

Pospite mirođijom, solju i dodajte malo maslinovog ulja. Dobro promešajte. Dolijte i malo vode - oko 100-150 ml.

Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, dok se povrće ne zapeče odozgo.

Ovu ukusnu musaku možete da jedete i toplu i hladnu i ide sjajno u kombinaciji sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: