Način pripreme
Operemo kinou i u jednu šerpu pored nje sipamo bulgur. Sipamo vodu u odnosu 1:3 i stavljamo da se skuvaju - nakon što voda provri otkrivamo - ako nam se učini da nije gotovo, ostavljamo još malo.
Za to vreme u posudu u kojoj ćete peći isecite na sitno tikvicu, paprike, paradajz i zamrznut brokoli (da ga lakše iskidate možete prvo da ga provučete kroz vruću vodu, ja sam ga isekla, budući da su bili zamrznuti).
Namrvite sir i dodajte 6 jaja. Nakon što se skuvaju kinoa i bulgur - odbacite suvišnu vodu i sipajte ih u posudu za pečenje.
Pospite mirođijom, solju i dodajte malo maslinovog ulja. Dobro promešajte. Dolijte i malo vode - oko 100-150 ml.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, dok se povrće ne zapeče odozgo.
Ovu ukusnu musaku možete da jedete i toplu i hladnu i ide sjajno u kombinaciji sa sosom od belog luka.