Posna boranija u šerpi

27/12/2018
"Minut za klasiku - Najukusnija posna boranija na svetu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 586
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 kg
  • paradajz - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • voda
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 1/2 veze
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • ulje - ½ šolje za kafu
* merne jedinice

Način pripreme

Boraniju operemo i isečemo joj ivice. Posle sečemo na dva dela po sredini. Očistimo luk i sitno ga isečemo.

U šerpu na vatri stavljamo ulje da se ugreje. Očistimo šargarepu i sečemo je na kockice, a čenove belog luka na tanke trakice ili kriške.

Dinstamo luk, šargarepu i beli luk. Kad omekšaju dodajemo boraniju i alevu papriku. U mom slučaju je aleva paprika bila ljuta.

Smanjujemo ringlu. Prelivamo sa malo tople vode i ostavljamo da se dinsta na tihoj vatri. U ovom jelu je cilj da ima više povrće, a ne sosa.

Začinimo biberom i solju po ukusu. Očistimo paradajz od kore i sitno ga isečemo. Čim se sos smanji dodajemo paradajz. Stavljamo i sitno iseckan peršun.

Brašno stavljamo u čašu sa malo vode i mešamo dok se ne rastvori. Promešamo jelo. Kad provri zgusnemo sa kašom od brašna. Kuvamo još nekoliko minuta. Promešamo.

Skidamo sa vatre i sipamo.

Jedemo toplu.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar