Način pripreme
Boraniju operemo i isečemo joj ivice. Posle sečemo na dva dela po sredini. Očistimo luk i sitno ga isečemo.
U šerpu na vatri stavljamo ulje da se ugreje. Očistimo šargarepu i sečemo je na kockice, a čenove belog luka na tanke trakice ili kriške.
Dinstamo luk, šargarepu i beli luk. Kad omekšaju dodajemo boraniju i alevu papriku. U mom slučaju je aleva paprika bila ljuta.
Smanjujemo ringlu. Prelivamo sa malo tople vode i ostavljamo da se dinsta na tihoj vatri. U ovom jelu je cilj da ima više povrće, a ne sosa.
Začinimo biberom i solju po ukusu. Očistimo paradajz od kore i sitno ga isečemo. Čim se sos smanji dodajemo paradajz. Stavljamo i sitno iseckan peršun.
Brašno stavljamo u čašu sa malo vode i mešamo dok se ne rastvori. Promešamo jelo. Kad provri zgusnemo sa kašom od brašna. Kuvamo još nekoliko minuta. Promešamo.
Skidamo sa vatre i sipamo.
Jedemo toplu.
Neka vam je slatko!