Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Nikoljdanski punjeni šaran sa pivom

Nikoljdanski punjeni šaran sa pivom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Nikoljdanski punjeni šaran sa pivom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Šaran koji je popio toliko piva pri kuvanju, prosto ne može da ne bude veličanstven"

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 2 kg
  • pivo - 500 ml
  • luk - 3 glavice
  • orasi - 30 komada
  • prezle - 1 kašika
  • masline - 10 komada
  • maslac - 30 g
  • biber - 2 g
  • sok od limuna - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i opremo ribu iznutra i spolja.

Posolimo i utrljamo biberom i sokom od limuna. Ostavljamo da odstoji jedan sat.

Odvojeno zapržimo luk i pola maslaca i sklanjamo sa ringle.

Dodajemo istucane orahe, prezle, isečene masline, biber i so.

Ovom smesom punimo ribu i ušivamo je, prelivamo pivom.

Pečemo na 200 stepeni u posudi za pečenje namazanoj masnoćom.

Povremeno prelivamo ribu pivom.

Pred kraj pečenja mažemo je preostalim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: